Schema

(Boka pass)

Varför

välja oss?

SKRÄDDARSYDDA UPPLÄGG

SKRÄDDARSYDDA UPPLÄGG

PROGRESSION

För att våra medlemmar ska utvecklas optimalt så för vi journal på samtliga besök

PROGRESSION

För att våra medlemmar ska utvecklas optimalt så för vi journal på samtliga besök hos oss och med den kontinuerliga avstämningen så utvecklas du mot dina mål.

MOTIVERANDE, VARIERANDE OCH GLÄDJANDE

MOTIVERANDE, VARIERANDE OCH GLÄDJANDE

Strength

Strength är ett träningspass som syftar till att förbättra hälsan genom att öka muskelstyrkan och muskelmassan. I denna klass ligger fokus på att använda olika typer av övningar och belastningar för att stimulera musklerna till tillväxt och utveckling.

Fokus på styrka och power innebär att man strävar efter att bli starkare och mer explosiv. Styrka handlar om att kunna producera maximal kraft, medan power innebär att kunna producera kraft snabbt. Genom att inkludera övningar och träningsmetoder som främjar både styrka och power kan man uppnå en allsidig och välbalanserad utveckling av musklerna och förbättra prestationen inom olika fysiska aktiviteter.

Genom att arbeta med 8-16 programmering och fokusera på hypotrofi, styrka och power, kan man sträva efter att utvecklas varje vecka. Detta kan uppnås genom att gradvis öka belastningen, antalet repetitioner eller svårighetsgraden av övningarna över tiden. Genom att kontinuerligt utmana kroppen och tillhandahålla progressiva stimulanser kan man uppnå en stadig utveckling och förbättring av styrka, muskelmassa och prestation.

Strength & metcon

Ett strength och metcon pass är en träningspass som kombinerar styrketräning med högintensiva konditionsträning (metcon, eller metabolic Conditioning). Passet är uppdelat i två delar, där den första delen fokuserar på att bygga styrka och power i kroppen, medan den andra delen är inriktad på att förbättra den metaboliska konditionen och uthålligheten.

I den första delen av passet används vanligtvis övningar som tyngdlyftning, powerlifting eller funktionell styrketräning för att bygga muskelstyrka och öka kraften. Det kan innefatta övningar som knäböj, marklyft, bänkpress, militärpress eller tunga kettlebell-svingar. Här är fokus på att använda tunga vikter eller utföra övningarna med hög intensitet för att stimulera muskeluppbyggnad och styrkeökning.

I den andra delen av passet, metcon-delen, är målet att höja pulsen och öka den metaboliska belastningen genom att genomföra högintensiva och konditionsbaserade övningar. Här är fokus på att utföra övningarna med hög intensitet och snabbt tempo för att utmana den aerobiska och anaerobiska kapaciteten samt förbättra uthålligheten.

Metcon-delen av passet varar vanligtvis mellan 8 till 20 minuter, beroende på syfte.

Cardio

Cardio-passet är utformat för att förbättra din grundkondition genom att använda olika konditionsredskap och kroppsviktövningar. Passet inkluderar följande redskap: löpband, assault bike, roddmaskin och Ski-Erg mm. Du kommer också att jobba med olika intervaller för att variera intensiteten och maximera din träningseffekt.

Under hela passet kan du använda ett polar-system för att övervaka din puls och anpassa din ansträngning nivå.

Detta pass är designat för att utmana dig och förbättra din grundkondition. Var noga med att anpassa intensiteten och varaktigheten på intervallerna efter din egen förmåga och träningsnivå.

Function-first

Är är ett funktionellt styrkepass som inriktar sig på unilaterala övningar med fokus på att balansera kroppen. Många människor är generellt svagare på ena sidan av kroppen, vilket ofta leder till skador. Därför behöver alla arbeta med att förbättra sina svagheter för att främja en mer balanserad kropp.Unilateral träning innebär att man fokuserar på att träna en sida av kroppen åt gången istället för att använda båda sidor samtidigt. Detta tillvägagångssätt kan vara användbart för att korrigera muskelobalanser och förbättra styrka, stabilitet och kroppskontroll.

 • Muskelbalans

  Genom att träna varje sida separat kan eventuella obalanser i muskulaturen upptäckas och korrigeras. Det kan bidra till att förhindra skador och förbättra prestationen i vardagliga aktiviteter eller idrotter.

 • Stabilitet

  Unilateral träning kräver mer muskulär stabilitet eftersom du måste balansera och stabilisera kroppen medan du utför övningen. Det hjälper till att stärka de djupa stabiliserande musklerna och förbättrar kroppskontrollen.

 • Kärnaktivering

  Många unilateral övningar engagerar kärnmusklerna på ett effektivt sätt eftersom du behöver stabilisera och hålla kroppen i rätt position under övningen.

 • Funktionell träning

  Eftersom vi utför många vardagliga och idrottsliga rörelser med ena sidan av kroppen i taget, kan unilateral träning vara mer funktionell och överförbar till verkliga situationer.

Core

Core passet är ett träningspass som fokuserar på att stärka och stabilisera kroppens centrala muskelgrupper, särskilt musklerna i mage, rygg och bäcken. Syftet med ett Core pass är att förbättra kroppens stabilitet, balans, hållning och kroppskontroll.

Att ha en stark core innebär att musklerna i mage, rygg och bäcken är vältränade och har tillräcklig styrka och uthållighet. En stark core är viktig för att bibehålla en god kroppshållning, skydda ryggen från skador och förbättra prestationen inom olika fysiska aktiviteter. Genom att ha en stark core kan man också förbättra kroppens rörlighet och flexibilitet. Det är viktigt att träna core-musklerna regelbundet och i rätt form för att uppnå bästa resultat och undvika skador.

Mobility

Är ett pass där vi strukturerat stretchar kroppen samt utmanar vi kroppens rörelser och musklerna och ledernas fulla rörlighet. Passet fokuserar på rörlighet, vilket är viktigt för återhämtning och skadeförebyggande. Det innebär att ha god rörlighet i leder, muskler och kroppsstrukturer. En positiv effekt av att ha god rörlighet är att det främjar återhämtning genom att förbättra blodcirkulationen till musklerna. Det kan hjälpa till att snabbare återhämta sig efter träning eller skada. Rörlighetsövningar kan också minska muskelstelhet och öka muskelns elastitet, vilket kan förebygga skador och minska risken för överbelastning.

No pain no champagne

Vår mest hårdföra klass. Här höjer vi antalet repetitioner och intensiteten markant, samtidigt som vi håller oss till relativt tekniskt lätta övningar och minskar vikterna för att säkerställa en perfekt teknik. Passet fokuserar på en jämn fördelning av 50% kondition och 50% styrka, ofta i tävlingsliknande former och ibland i team. Vi avslutar eftermiddagsklassen med en förtjänstfull

Sweat & burn

Är ett högintensivträningspass med pulshöjande övningar. Du ger allt under korta intervaller och tar korta pauser däremellan. Det är enkel och intensiv träning som snabbt ökar din kondition och stimulerar förbränningen. Under hela passet kan du använda ett polar-system för att övervaka din puls och anpassa din ansträngning nivå.

Runningclub

Är en Löpklass där vi tränar löpning i intervallform, passets delas in i olika grupper med olika förutsättnigar för att alla ska kunna vara med efter bästa förmåga. Syftet med passet är att vänja kroppen att springa i högre farter och genom att förbättra kroppens anaeroba system. Vi kommer även gå igenom löpskolning och löpteknik för att förbättra löpekonomin och stärka upp muskler som används vid löpning i högre farter.

Olympic Weightlifting

Olympic Weightlifting/Tyngdlyftning är en olympisk idrottsgren som innefattar två huvudsakliga moment: ryck och stöt. Målet med tyngdlyftning är att lyfta så mycket vikt som möjligt från marken till över huvudet i en kontrollerad rörelse.
I rycket, den första momentet, lyfter idrottaren vikten från marken till över huvudet i en enda kraftfull rörelse. Det kräver snabbhet, teknik och styrka för att utföra korrekt. I stöt, den andra momentet, fortsätter idrottaren från en stående position med vikten på axlarna och pressar den uppåt till full sträckning av armarna. Tyngdlyftning är en idrott som kräver både fysisk styrka och teknisk skicklighet, och det är en sport där tävlingsvikterna varierar beroende på idrottarens kroppsvikt och kön. Det är en utmanande och spännande sport som kräver hård träning och dedikation för att nå toppnivå. Tyngdlyftning är också en del av styrketräning och fitnessvärlden, då många använder dess tekniker och övningar för att bygga muskler och öka sin styrka. I våra klasser lägger vi stor vikt vid både coaching och utbildning av våra medlemmar. Vi strävar efter att ge dem en stark grund i de grundläggande principerna som är avgörande för att de ska kunna behärska de mer utmanande momenten på lång sikt. Detta inkluderar noggrann vägledning, praktisk träning och en tydlig förståelse för de tekniker och färdigheter som krävs för att lyckas. Vi är dedikerade till att se våra medlemmar utvecklas och uppnå sina mål genom en omfattande och holistisk träningsupplevelse.

Välkommen till vårt medlemssystem Wondr!

Ladda hem appen, logga in på Mina Sidor – här finns all information kring ditt medlemskap hos oss! Här kan du enkelt boka dina pass men tänk på att alltid boka din träning i god tid för att garantera din plats. Dörröppning samt att checka in på pass sker via appen. Mer information om passen hittar du genom att klicka på respektive pass.

Kontakta oss via mail, telefon eller sök upp oss på plats hos oss om du har några frågor!

Gästbokning

På vissa pass och/eller under vissa annonserade perioder har du, som ännu inte är medlem, möjlighet att göra en egen gästbokning.

Klicka på knappen “prova på” och fyll i dina uppgifter!

Bokningsregler

– Dörröppning samt att checka in på pass sker via appen
– Bokning görs via ”WONDR bokningsapp”
– Passen visas 14 dagar framåt i tiden
– Du måste boka in dig på pass för att delta och inte bara dyka upp oavsett hur många lediga platser som finns, alt är att be coachen bokar in dig på passet.
– Max 1 bokat pass om dagen och 12 dagar framåt i tiden
– Avbokning måste ske senast 2 h innan passet startat
– Incheckningar på passen ska ske minst 5min innan passet startar.
– Vid sen incheckning eller missat pass resulterar till en varning.
– Efter 3 sena incheckningar eller 3 ”No shows” blir du spärrad från att boka Pass i 3 veckor. Du kan häva spärren genom att betala en avgift på 100kr.

Inställda pass

Vid sjukdom där vi ej hittat någon vikarie eller om det anmäler sig mindre än 2 personer på ett pass så ställs passet in, detta meddelas minst 60 minuter innan passet.

 

Ladda ner Wondr Bokningsapp här:

Sommarerbjudande

Träna Med Oss!

Just nu får du testa på vår sommarschema med 11 varierande pass i veckan & möjlighet att träna själv på centret

För halva priset!

Träna med oss

Vecka 27-31 för bara 649:-

(ord pris 1295:-)

Vi bjuder dessutom

På inskrivningsavgiften Värd 750:-